Bird: bedien je iPhone, Mac en meer door met je vinger te zwaaien

Met de Bird kun je alles wat je normaal gesproken met je Mac, iPhone of iPad bedient, besturen met je vinger. Een kijkje in de toekomst of een overbodige gadget?

Bird interface

Als we in de toekomst beeldschermen willen bedienen zoals in Minority Report, dan moet er nog heel wat gebeuren. Je iPhone uit je broekzak halen en een app openen om je Chromecast te bedienen is volgens de makers van de Bird niet erg intuïtief. Niets is natuurlijker dan het bewegen van je hand, en dat is precies waar de Bird op inzet: een kastje voor om je wijsvinger waarmee je alle elektronica bedient via bewegingen. Tom Cruise zou er jaloers op zijn.


Bird

Bird: bedienen met bewegingen

De Bird is een klein apparaatje dat je over je wijsvinger schuift, en waarmee je alle elektronica kunt bedienen die je nu nog met een smartphone, tablet of computer bestuurt. Hierdoor wordt iedere ruimte interactief, en dankzij ondersteuning voor Windows, Mac, Android en iOS erg breed inzetbaar. De Bird communiceert direct met je smartphone, tablet of PC.

Bekijk ook

Notoire analist Trip Chowdhry 'weet' wat Apple's grote nieuwe project is

Ga er maar even voor zitten, want de beruchte analist Trip Chowdhry heeft weer gesproken. Hij zegt te weten wat Apple's grote nieuwe project is, en in welke fabriek er aan gewerkt wordt.

Sensoren en ingebouwde microfoon
In het witte kastje zitten verschillende sensoren die naast beweging ook druk, locatie en de afstand kunnen meten. Via de ingebouwde microfoon geef je stemcommando’s en met een piepklein touchpad voor je duim kun je tikken en vegen zoals je dat ook op een iPhone-scherm doet.

Bird

De Bird is bedacht door Rami Parham en Yuval Ben-Zeev van MUV Interactive. Zij begonnen in 2010 al met de ontwikkeling van de gadget, en in de tussentijd is hij al 15.000 keer verkocht aan educatieve partijen en bedrijven. Vandaag komt de Bird voor iedereen beschikbaar.

Wat kun je ermee?
Zoals wel vaker bij dit soort futuristisch klinkende technologie, is het de vraag in welke situaties de Bird van pas komt. Docenten zouden bijvoorbeeld een presentatie op een beeldscherm kunnen bedienen met een Bird, en thuis op de bank kun je de TV er mee bedienen door met je vinger door de lucht te zwiepen. Maar het gaat veel verder. Omdat je met de Bird alles kunt bedienen wat je nu met een iPhone doet, kun je er ook een drone mee besturen en je slimme spullen in huis, zoals lampen en de thermostaat.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Het enige probleem dat de Bird nog in de weg lijkt te staan is dat het een relatief fors apparaat is, dat je dus niet zomaar de hele dag om je wijsvinger laat zitten. Je zult hem dus steeds om moeten doen als je de Bird wilt gebruiken, en in dat geval verschilt het natuurlijk weinig met het pakken van een afstandsbediening of je iPhone.

Bird bestellen

De Bird is vanaf vandaag te bestellen bestellen op de website van MUV Interactive. De eerste tienduizend exemplaren worden voor $149 verkocht, uiteindelijk zal de Bird $249,- (omgerekend €219,88) gaan kosten.

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 oktober 2015 om 17:26
Onderwerp
Categorie
Accessoires

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.