BigBoss raadt Rock Your Phone-applicatie af voor iPhone 3GS (jailbreak)

BigBoss laat nu echter weten dat iPhone 3GS-bezitters Rock Your Phone beter niet kunnen installeren.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

Rock Your Phone logoEnkele dagen geleden schreven we over Rock Your Phone 2.0, een alternatief voor Cydia. De applicatie biedt duidelijk een aantal voordelen, waardoor het interessant kan zijn dit pakket te installeren. BigBoss laat nu echter weten dat iPhone 3GS-bezitters deze applicatie beter niet kunnen installeren. Rock Your Phone blijkt namelijk een aantal belangrijke bestanden, waaronder MobileSubstrate, te patchen waardoor een downgrade van 3.1 naar 3.0 niet meer mogelijk is.

BigBoss heeft de waarschuwing in zijn blog geplaatst. Waar het om gaat is dat Apple met de introductie van firmware 3.1 het niet langer toestaat de iPhone 3GS te downgraden naar firmware 3.0 of firmware 3.0.1. Dat is uitermate vervelend voor mensen die per ongeluk hun iPhone 3GS hebben geüpgradet of die een nieuwe iPhone 3GS van Apple ontvangen met firmware 3.1 voorgeïnstalleerd. Het is via een omweg mogelijk om de iPhone 3GS tóch te downgraden, maar blijkbaar loopt deze procedure vast als Rock Your Phone is geïnstalleerd onder firmware 3.0 of 3.0.1. Rock Your Phone vervangt onder meer de originele MobileSubstrate met een gepatchte versie en past een aantal vitale systeembestanden aan. De enige manier om deze bestanden weer terug te zetten is met een recovery, maar die is nu juist onmogelijk gemaakt door Apple.

Voorlopig geldt dus: installeer Rock Your Phone niet op een iPhone 3GS. Pas wanneer er een veilige jailbreak voor firmware 3.1 is, loont het opnieuw te kijken naar Rock Your Phone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 13:57
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.