BBC-podcasts rechtstreeks op de iPhone beluisteren

De BBC gaat van start met een downloaddienst voor podcasts. Het is het eerste positieve nieuws, nadat de omroep aankondigde dat ze 1.800 mensen zullen ontslaan.

BBC RadioDe BBC heeft een website gelanceerd waarmee je vanaf de iPhone of iPod touch naar podcasts kunt luisteren via EDGE of Wi-Fi. Het gaat om volledige uitziendingen met muziek, die je zonder tussenkomst van Wi-Fi of zelfs maar van een computer kunt downloaden. De BBC heeft zich als doel gesteld om de programma’s aan een zo breed mogelijk publiek beschikbaar te stellen.

De podcasts zijn een kanaal waarmee de BBC de programma’s wil verspreiden. Hoewel het een mooi gebaar is en de BBC mooie sier maakt met een iPhone-nieuwtje, zouden ze er misschien toch beter aan doen de podcasts bij een Γ©cht maakt, zouden ze misschien er beter aan doen om iets te maken voor de nieuwe Nokia Podcast-applicatie.

Echt goed gaat het overigens niet met de BBC: in oktober kondigden ze aan dat ze 1.800 mensen ontslaan om een financieel tekort van 2,9 miljard euro goed te maken. De pagina voor het downloaden van de podcasts is hier te vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2007, 16:36
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.