Hollandse paraplu verliest van iPhone

Wat heeft een iPhone met de Nederlandse stormparaplu van SENZ Umbrellas te maken? De windbestendige paraplu werd bedacht door drie studenten uit Delft, tijdens een studieproject.

ParapluEen tijdje geleden was in het nieuws dat de iPhone door Time Magazine was aangewezen als de beste uitvinding van 2007. Maar er blijkt ook een Nederlandse nominatie te zijn geweest: de stormparaplu, die bedacht en ontwikkeld is door drie studenten uit Delft. SENZ Umbrellas belandde op de shortlist van Time Magazine, maar moest toch de iPhone laten voorgaan. Toch vinden de Nederlanders dat niet erg: verliezen van de iPhone is ook winnen.

De stormbestendige paraplu van SENZ Umbrellas werd geroemd vanwege de functionaliteit en het design. Binnenkort ligt de plu in West-Europa en Noord-Amerika in de winkel en het grootste paraplumerk ter wereld gaat de SENZ in de VS distribueren. De publiciteit van Time Magazine heeft de studenten goed gedaan.

Door de hoekige vorm van de paraplu kiest deze zelf zijn beste positie, waardoor het weinig kracht kost om vast te houden. Je hebt goed zicht en je hebt minder kans dat de paraplu omklapt en daardoor waardeloos wordt. De stormparaplu is ontstaan uit een studieproject aan de Technische Universiteit Delft. De stormparaplu is een paar tientjes duurder dan een wegwerp-exemplaar, maar gaat wel veel langer mee. Nu alleen nog zorgen dat je je dure plu niet in de trein laat liggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2007, 15:25
Categorie Round-up

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.