avid pro tools I First

Avid kondigt gratis muziekstudio aan

Wil jij aan de slag als professionele muzikant? Avid heeft Pro Tools First aangekondigd, een gratis versie van het Mac-programma waar de muziekindustrie mee werkt.

Veel professionele muzikanten en producers werken met Pro Tools, een audioprogramma voor de Mac waarmee je geluid kunt opnemen, monteren, mixen en afspelen. Ontwikkelaar Avid heeft een gratis versie van de nieuwe software Pro Tools First aangekondigd, zodat je als beginnende muzikant bekend kunt raken met de workflow van de muziekindustrie. Pro Tools First biedt veel minder opties dan de professionele versie, maar biedt genoeg mogelijkheden voor het opnemen van een nummer.

avid pro tools I First

Muziek opnemen en mixen

Net als in het betaalde programma kun je met Pro Tools First digitaal muziek opnemen. Dat kan met een microfoon, maar in een studio sluit je de instrumenten meestal aan op de Mac via een soundboard, zodat je op verschillende sporen kunt opnemen, wat professioneel mixen een stuk gemakkelijker maakt.

Wat kan je met de gratis versie?

In de gratis versie van Pro Tools First heb je 16 audiotracks, minder dan in de volledige app. Standaard krijg je 21 plugins voor verschillende audio-effecten, al kan je die volgens Avid uitbreiden door extra bij te betalen. Verder ontbreekt in deze versie de optie om de bladmuziek aan te passen en de ondersteuning voor video playback. Je mag gebruik maken van Avids Clouddienst zodat je met meerdere muzikanten aan een project kunt werken, maar in Pro Tools First word je beperkt tot maximaal drie projecten.

Pro Tools First zal dit kwartaal beschikbaar zijn als download via de website van Avid. Hoeveel de extra’s gaan kosten is nog niet bekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2015, 14:07
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.