Automagisch afvallen met iPhone-dieet

iPhoneDiet.org is het eerste dieet waarbij de iPhone centraal staat. De iPhone wordt een dieetcoach, voedingsgids en sportmaatje.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Fat ManVergeet Sonja Bakker… zo’n modedieet werkt toch niet en bovendien is iedereen over een jaar Sonja Bakker al lang vergeten. iPhoneDiet.org noemt zichzelf een gezond alternatief voor de vele dieetgektes. Hiermee kan iedereen zich aan een gezond dieet houden, niet alleen mensen met discipline. De inhoud van de website is gebaseerd op gedragswetenschap. Je iPhone wordt een persoonlijke dieetcoach, een voedingsgids en een sportmaatje.

Zoals zoveel dieetgoeroes denkt ook Thorsten Hoins, bedenker van iPhoneDiet, dat het geheim zit in het aanleren van een nieuwe levensstijl. Je moet de slechte gewoontes permanent vervangen door goede gewoontes. Dat vraagt om discipline: je pakt immers liever een stuk worteltaart dan een bos wortelen als je trek hebt. Natuurlijk heeft Hoins alles zelf meegemaakt: alles geprobeerd en eindelijk iets gevonden dat wel werkt. Hoins verloor 18 kilo met het dieet en hield dat vol, zonder problemen.

Hoins deed die afvalrace overigens wel in 2001, toen de iPhone nog niet beschikbaar was. Hij gebruikte daarvoor dan ook niet de iPhone, maar een sporthorloge en volgde een dieet waarvoor geen discipline, geen beperkingen in voeding, geen shakes, pillen of andere kortetermijnoplossingen voor nodig zijn. Geld kost het dieetplan ook al niet. Helaas moet je wel je e-mailadres registreren om achter het ‘geheim’ te komen. Zou het weer de zoveelste site zijn, waarbij je na verloop van tijd toch allerlei ‘onweerstaanbare aanbiedingen’ (“Act fast! Time is running out! Limited time offer!”) krijgt?

De website van het iPhone-dieet is te vinden op iPhoneDiet.org

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:50
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.