AUO ontwikkelt goedkopere touchscreen-technologie

Het Taiwanese bedrijf AU Optronics heeft een touchscreen-technologie ontwikkeld die 40% goedkoper is dan de huidige oplossing die Apple nu voor de iPhone gebruikt. Het scherm kan interessant zijn voor een mysterieuze iPhone spin-off met 5,2 inch touchscreen die Apple momenteel aan het ontwikkelen is.

AUO maakt goedkoper touchscreenHet meest onderscheidende van de iPhone is het multitouch-scherm en dat is tevens ook het meest dure onderdeel. Het Taiwanese bedrijf AU Optronics beweert nu een goedkopere touchscreentechnologie te hebben ontwikkeld waarmee het haalbaar wordt om touchscreens in meer apparaten toe te passen. Ook zou daarmee de productieprijs van de Apple iPhone omlaag kunnen. AU Optronics heeft het single-layer, geïntegreerde touchscreen samen met partnerbedrijf Cando ontwikkeld. Het kost 40% minder dan wat Apple nu gebruikt: een $33 kostend touchscreen van het Duitse bedrijf Balda.

Verschillende smartphone-fabrikanten zouden al interesse hebben getoond in de nieuwe touchscreens van AU Optronics: HP, Motorola, Nokia en Dell zijn namen die worden genoemd. Geen enkele toestelmaker heeft iets bevestigd, maar het feit dat Cando al $100 miljoen in een nieuwe fabriek heeft geïnvesteerd is een teken dat er wel belangstelling is. Cando kan ook 12,1 inch touchscreens maken, bedoeld voor gebruik in notebooks. En daar ligt ook meteen weer de link met Apple, want volgens de website Eye On Apple is het bedrijf bezig met een mysterieus draagbaar apparaat, dat mogelijk een alternatief wordt voor Intel’s MID (Mobile Internet Device) of UMPC. Er zouden 5,2 inch touchscreens vanuit het Duitse bedrijf Balda (de huidige leverancier van de iPhone-touchscreens) zijn verscheept naar het Apple-hoofdkwartier in Cupertino. Dat mysterieuze apparaat is iets groter dan de iPhone en is met twee handen te bedienen. Cando begint met de productie van zo’n 5.000 schermen om in mei over te schakelen op echte massaproductie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2008, 8:02
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.