AT&T rekent prepaid iPhone-gebruikers per kilobyte af

AT&T-gebruikers met een iPhone zagen de kosten voor dataverkeer sinds de keynote spectaculair toenemen. Het blijkt een fout in de systemen van AT&T, waardoor ze momenteel $0,20 per kilobyte moeten betalen.

AT&T iPhoneNa de keynote van Steve Jobs op Macworld bleek de iPhone van Jordan Golson opeens geen data meer te downloaden. Het leek op een tijdelijk probleem, maar een blik op de forums van AT&T maakte aan paar dagen later duidelijk dat het aan Golson’s prepaid-simkaart lag. Er zit een fout in de systemen van de telecomoperator, waarvan nog niet duidelijk is wanneer het zal worden opgelost.

Het resultaat is echter wel, dat de prepaid-bellers $0,15 per sms-bericht en $0,20 per kilobyte dataverkeer betalen. Het ophalen van een routebeschrijving naar een restaurant via Google Maps kostte Golson daardoor $15,75 aan dataverkeer. Een AT&T-woordvoerder vertelde Golson dat eraan gewerkt wordt en dat getroffen klanten contact moeten opnemen met de klantenservice. Maar helaas, zelfs als je $80 per maand betaalt is die niet altijd bereikbaar…

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2008, 17:23
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.