Astronaut gebruikte iPad en Garageband voor muziekvideo

Astronaut Chris Hadfield maakte een filmpje in het International Space Station. Hij nam het nummer Space Oddity van David Bowie op en gebruikte daarvoor Garageband en andere iPad-apps.

chris-hadfieldCommandant Chris Hadfield heeft aan boord van het International Space Station een liedje opgenomen. Afgelopen zondag zong Hadfield zijn eigen versie van David Bowie’s Space Oddity. Die video ging de hele wereld over, maar inmiddels is ook bekend welke app de astronaut ervoor gebruikte: hij nam gitaar en zang op met de app Garageband van Apple. De Canadees is bijna net zo bekend als de Nederlander André Kuipers. Die bekendheid hebben beide mannen te danken aan de foto’s en tweets die ze vanuit de ruimte stuurden. Hadfield vertrok op 19 december 2012 naar het ISS en houdt zijn fans sindsdien op de hoogte met foto’s en video’s. De muziekvideo was de laatste actie die hij uitvoerde, voordat hij weer naar aarde terugkeerde.


Inmiddels staat de astronaut na vijf maanden in de ruimte te hebben verbleven weer veilig met beide benen op de grond. Hij landde op 13 mei in Kazachstan, samen met zijn teamleden Tom Marshburn en Roman Romanenko.

Hadfield nam gitaar en zang zelf op met zijn iPad en bewerkte ook de muziek. Daarna werd het nummer aangevuld door muzikant Emm Gryner en producer Joe Corcoran, waarna filmmaker Andrew Tidby de video bewerkte tot een leuke muziekclip. De muzikanten voegden piano, drums, bas en geluiden van het ruimtestation toe. Onderstaand filmpje is prachtig voor iedereen die van muziek en ruimtevaart houdt.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Hadfield gebruikte voor zijn optreden ook een iPad om de liedtekst goed te kunnen aflezen, zoals in onderstaande foto te zien is:

ipad-muziek

Informatie

Laatst bijgewerkt
14 mei 2013 om 22:32
Categorieën
Achtergrond, Apps

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.