Apple wijst iTweetReply af wegens gelijkenis met SMS-applicatie

iTweetReply is een nieuwe applicatie waarmee je push notificaties van Twitter kunt ontvangen. Apple heeft update 1.1 van de applicatie echter afgekeurd, omdat het teveel op de standaard SMS-applicatie lijkt.

itweetreplyEen paar dagen geleden verscheen iTweetReply als één van de nieuwe Twitterclients die push-notificaties ondersteunt. Ontwikkelaar Syncode heeft inmiddels versie 1.1 af, maar deze is afgewezen door Apple omdat het een te sterke overeenkomst vertoont met de SMS-applicatie die standaard op de iPhone zit. Volgens een berichtje op de site van Syncode is de gebruikersinterface van de applicatie hetzelfde gebleven als in versie 1.0.

Die eerdere versie werd echter wel gewoon goedgekeurd. De applicatie gebruikt dezelfde ‘praatballonnetjes’ die je ook in Tweetie kunt instellen.

itweetreplyIn Apple’s afwijsmailtje staat:

Thank you for submitting your application to the App Store. Unfortunately, your application, iTweetReply – Push Twitter Replies and Direct Messages, cannot be added to the App Store because its usage of the standard SMS UI elements may be confusing or misleading to iPhone users. Please redesign your application to look significantly different from the standard iPhone SMS built-in app.

De ontwikkelaar heeft nu de wachttijd aangegrepen om nog wat extra functies in te bouwen, die ze eigenlijk voor volgende releases hadden gepland en gaat de vernieuwde applicatie opnieuw indienen.

iTweetReply is voor €1,59 verkrijgbaar in de App Store. Voor toekomstige versies waren QuickPush, een nieuw uiterlijk voor de tijdlijn en integratie met andere Twitter-applicaties voor de push notificaties gepland. Ook was het plan om de instellingen voor push notificaties verder uit te breiden.

Via: iLounge

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2009, 16:52
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.