Apple wijst iKamaSutra Mobile af

De ontwikkelaar van iKamaSutra Mobile heeft te horen gekregen dat zijn applicatie wordt afgekeurd wegens ongewenste sexuele content. Terwijl hij juist voor een a-sexuele weergave met stripfiguurtjes had gekozen.

iKamaSutra MobileEigenlijk was het wel te verwachten: de ontwikkelaar van iKamaSutra dacht dat zijn applicatie met 25 standjes wel door de goedkeuring van Apple zou komen. Maar ze wezen het af wegens “inappropriate sexual content” omdat sectie 3.3.12 van de iPhone SDK-overeenkomst werd overtreden. Toch denkt de ontwikkelaar dat het allemaal wel meevalt: het gaat om stripfiguurtjes en er zijn geen lichaamsdelen te zien die je in het zwembad ook niet te zien krijgt.

Obsceen of pornografisch? Nee, dat kan de ontwikkelaar zich niet voorstellen. De applicatie heeft een diashowfunctie waarmee je willekeurig door de posities kunt bladeren. Er zit ook een functie op om een willekeurig standje te tonen, die elke vijf minuten wisselt. Je kunt in de applicatie aangeven met een 5-sterren beoordelingssysteem welke favoriet zijn. Leuk bedacht, maar er zit voor de ontwikkelaar waarschijnlijk niets anders op dan distributie via Cydia. Gelukkig komen niet-aanstootgevende applicaties als iVomit Mobile wel door de goedkeuring.

Via: iKamaSutra Mobile

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2009, 15:48
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.