Apple werkt aan streaming videodienst voor iTunes (gerucht)

Apple zou bezig zijn met een streaming video-dienst waarbij je video's in de cloud kunt opslaan. Het sluit aan op eerdere geruchten dat er aan een streaming dienst voor muziek in iTunes wordt gewerkt.

apple tvVolgens geruchten die door CNET zijn opgevangen is Apple bezig om een cloud-gebaseerde streaming videodienst te realiseren. Apple heeft filmstudio’s verteld dat iTunes-gebruikers hun video straks online kunnen opslaan en daarna afspelen via apparaten die met internet zijn verbonden. Zo’n apparaat zou een iPhone of een iPad kunnen zijn. Al eerder werd er gesproken over een soortgelijke cloud-dienst voor muziek, waarmee Apple wil voorkomen dat mensen hun multimedia lokaal moeten opslaan. Met een online dienst is er minder behoefte aan duur NAND Flash-geheugen op de iPhone en iPad.

Apple kocht een paar maanden geleden de streaming muziekdienst Lala, maar heeft nog niet aangegeven wat ze ermee willen doen.

De geruchtenmachine meldt dat de filmstudio’s nog niet staan te trappelen om mee te werken aan een streaming video-dienst, omdat ze bang zijn om aan Apple’s systeem vast te zitten. Volgens Forrester Research zijn de filmstudio’s in Hollywood niet geïnteresseerd in walled gardens. Het grote verschil met de muziekindustrie is dat er veel meer partijen meespelen. Bij muziek kun je niet om iTunes heen, maar bij films is er bijvoorbeeld nog het Digital Entertainment Content Ecosystem (DECE), een samenwerkingsverband met onder andere Adobe, Best Buy, Cisco, Intel, HP, Microsoft, Sony en Warner Bros. Een andere partij is Disney, die de concurrerende dienst KeyChest heeft gemaakt. En dan is er ook nog Google’s YouTube. Google maakt ook jacht op start-ups die cloud-diensten hebben ontwikkeld en heeft interesse om streaming diensten uit te breiden. Google is onder andere in gesprek met Catch Media.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2010, 11:35
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.