Apple wereldwijd de derde smartphonefabrikant

Apple is inmiddels in aantallen toestellen de derde smartphone-fabrikant ter wereld. Maar de afstand die Nokia en RIM hebben, is moeilijk op korte termijn in te halen.

iPhone_marktaandeelApple is uitgegroeid tot de derde smartphonemaker ter wereld. In de VS ligt Apple al op de tweede plaats, zo blijkt uit cijfers van Gartner. Maar het zal nog een hele klus zijn om de nummers 1 en 2 (Nokia en BlackBerry) te verslaan. Volgens de cijfers van Gartner zijn er in het eerste kwartaal van 2008 wereldwijd 32,2 miljoen smartphones verkocht.

Dit is een groei van ongeveer 29% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Toch kiezen de meeste mensen nog voor een gewone telefoon: slechts 11 procent van de telefoonkopers kiest een smartphone.

Toch lijkt vooral in de VS de smartphone helemaal door te breken: daar werd een groei van maar liefst 106% gerealiseerd. Wereldmarktleider is nog steeds Nokia, met 14,6 miljoen verkochte toestellen (45,2% marktaandeel). RIM staat op de tweede plaats met 4,3 miljoen stuks (13,4% marktaandeel) en Apple heeft 1,7% (5,3% marktaandeel). Alle fabrikanten zien de cijfers groeien: Nokia met 25,3% en RIM zelfs met 107,3%.

Het is interessant om te zien hoe de cijfers van Gartner zich verhouden tot die van IDC, die kortgeleden bekend werden gemaakt. Het gaat daarbij alleen om cijfers van de smartphone-markt in de VS. Volgens beide onderzoeksbedrijven staat RIM bovenaan met een marktaandeel van respectievelijk 44,5% (IDC) en 42% (Gartner). De iPhone daalde naar 19,2% (IDC) en 20% (Gartner).

Via: TGDaily

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2008, 7:00
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.