Apple vraagt patent op drukgevoelig touchscreen

Apple heeft patent aangevraagd op een drukgevoelig touchscreen. Daarmee zou je onderscheid kunnen maken tussen zacht aantikken en hard drukken. Maar de Wacom-tekentabletten kunnen dat al veel langer.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Drukgevoelig touchscreenApple Insider wist weer eens een interessant patent te onderscheppen. Het gaat daarbij niet om een gewoon touchscreen, maar een drukgevoelig touchscreen, die niet alleen kan detecteren waar je op het scherm tikt, maar ook hoe hard je drukt. Daarmee zou je onderscheid kunnen maken tussen verschillende manieren van aantikken. Op zich kan het scherm van de iPhone al verschillende manieren van aanraking detecteren: kijk maar naar de letters met accenten waar we eerder vandaag over schreven. Pas wanneer je een letter iets langer ingedrukt houdt verschijnt een extra rijtje tekens.

Het is niet zo dat Apple het patent ook gaat toepassen. Het kan ook gewoon een handigheidje zijn, waarmee ze willen voorkomen dat andere bedrijven het gaan gebruiken. Verder kun je filosoferen wat er op de iPhone nog meer mogelijk zou kunnen zijn, behalve wat bijvoorbeeld al bij Wacom-tekentabletten mogelijk is: hoe harder je daarbij met een pen op het tablet drukt, hoe donkerder de stip die je tekent. Meer informatie over en afbeeldingen van dit drukgevoelige scherm vind je bij Apple Insider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 16:17
Categorie iDevices
Onderwerp patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.