Apple voor ‘t laatst op Macworld, geen keynote van Steve Jobs

Apple heeft aangekondigd dat ze in januari voor de laatste keer aanwezig zijn op Macworld in San Francisco. En er is nog een tweede tegenvaller: Steve Jobs zal niet komen opdraven om zijn jaarlijkse keynote te geven.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple MacworldApple heeft aangekondigd dat ze in januari voor de laatste keer aanwezig zijn op Macworld in San Francisco. En er is nog een tweede tegenvaller: Steve Jobs zal niet komen opdraven om zijn jaarlijkse keynote te geven. In plaats daarvan zal Philip Schiller, Apple’s senior vice president of Worldwide Product Marketing de openingskeynote verzorgen. De keynote vindt plaats in het Moscone West-conferentiecentrum op dinsdag 6 januari om 9:00 uur plaatselijke tijd, als het in Nederland 18:00 uur ‘s avonds is.

Een flinke domper dus voor de mensen die van plan waren naar Macworld te gaan en uitkeken naar de traditionele Stevenote. Apple is niet het enige bedrijf dat Macworld voor gezien houdt: verschillende andere grote namen hebben voor de komende beurs al afgezegd, waaronder Adobe, Belkin en Seagate. Maar de klap komt voor de organisatie wel extra hard aan: de standruimte van Apple neemt altijd een flink gedeelte van het vloeroppervlak in beslag en heeft een centrale plaats op de beursvloer.

Volgens een persmededeling op de website bereikt Apple mensen gemakkelijker via de winkels en met marketing – dat is ook de reden waarom ze steeds verder afzien van deelname aan beurzen. Ze bedankten eerder al voor aanwezigheid op NAB, Macworld New York, Macworld Tokyo en Mac Expo Parijs.

Kortgeleden doken er al geruchten op dat Steve Jobs misschien niet de keynote op Macworld zou geven, maar die werden door anderen van tafel geveegd. De geruchten ontstonden omdat de Macworld-organisatie de keynote nog steeds niet had aangekondigd. Overigens is Apple niet zelf de organisator van Macworld, maar is het een evenement van uitgeefconcern IDG.

Meer info: Apple persbericht
Foto: CC Roger Jones (Flickr)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2009, 23:59
Categorieën Apple, Round-up

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.