Apple moet stoppen met exclusieve iPhone-deal in Frankrijk

Apple is door de Franse autoriteiten gedwongen om te stoppen met het exclusief aanbieden van de iPhone door Orange (France Telecom).

iphone orangeApple mag niet langer de iPhone uitsluitend via France Telecom verkopen. De Franse mededingingsregulator heeft dat vandaag besloten. Apple verkocht sinds vorig jaar de iPhone via France Telecom-dochter Orange, dankzij een exclusieve deal. Concurrent Bouygues Telecom, de nr. 3 op de Franse markt, diende afgelopen september een klacht in bij de lokale regulator, de Conseil de la Concurrence. Dankzij een soort kort geding kunnen andere mobiele operators nog vóór de kerst beginnen met de verkoop van de iPhone 3G. Na de kerst zal een definitieve beslissing volgen.

De regulator stelt in een verklaring dat de exclusieve deal tussen Apple en Orange een “serieuze en onmiddellijke bedreiging” voor de competitie in de mobiele telecommunicatiesector oplevert en dat het leidt tot hogere kosten voor mobiele telefoongebruikers die van aanbieder willen wisselen.

Meer info: Conseil de la Concurrence (Frans)
Via: iPhone-Apple.fr

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 december 2008, 13:54
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.