Apple verkoopt 1 miljoen iPhones

Apple heeft bekendgemaakt dat ze in de periode 29 juni tot 9 september een miljoen iPhones hebben gekocht. Volgens eigen schattingen zou dat aantal pas eind van de maand bereikt worden.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

iPhone adAnalisten wagen zich graag aan schattingen van het aantal verkochte iPhones, maar nu weten we het zeker: 1 miljoen iPhones zijn er verkocht in de 74 dagen die zijn verstreken tussen de lancering op 29 juni en 9 september. Apple wil daarmee kwade geruchten dat de prijsverlaging van de iPhone alleen maar bedoeld was om de ingezakte verkoop een stimulans te geven, van de tafel vegen.

Steve Jobs is zoals gebruikelijk enthousiast: bij de iPod had Apple bijna twee jaar nodig om op dit aantal uit te komen. Officieel heeft Apple steeds volgehouden dat ze voor eind september een miljoen iPhones wilden verkopen. Dit doel is al veel veel eerder behaald, maar verdere prognoses wil het bedrijf niet geven. Gelukkig zijn er dan altijd nog analisten, die tegen forse betaling best een gok willen doen: 4,5 miljoen iPhones zullen er voor het eind van het jaar over de toonbank gaan. De prijsverlaging gaat daarbij helpen, maar ook de onbevestigde berichten over de introductie van de iPhone in Europa.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2012, 15:02
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.