Apple Support-site laat je nu afspraak maken bij Amac, Lab9 en meer

Wil je je iPhone, iPad of ander Apple-apparaat laten repareren, dan kun je via de Apple Support-website nu ook een afspraak maken bij erkende Apple serviceproviders zoals Amac. Je hoeft dan niet per se langs bij de Genius Bar in de Apple Store.

Apple Support medewerker
Via de Apple Support-website kon je altijd al afspraken maken bij de Genius Bar van de Apple Store, maar dit kan sinds kort ook bij overige locaties die aangemerkt zijn als erkende Apple serviceprovider. De keuze om een afspraak te maken via Apple is daardoor een stuk groter, doordat je ook langs kunt gaan bij Amac, Microfix en Card Services.

Afspraak maken bij Amac, Microfix en meer via Apple

De nieuwe mogelijkheid om ook bij andere ketens rechtstreeks via Apple een afspraak te maken, is vooral handig voor mensen die niet dicht bij een Apple Store wonen. Bovendien is de Genius Bar vaak al volgepland, waardoor je bij externe partijen zoals Amac en Microfix waarschijnlijk sneller aan de beurt bent. Een ander voordeel is dat het mogelijk minder druk wordt bij de Apple Store Genius Bar, omdat mensen ook bij andere partijen terecht kunnen.

Bekijk ook

Zo neem je contact op met Apple Support

Heb je een probleem met een Apple-product, dan kun je op verschillende plekken terecht om het probleem op te lossen. In dit artikel leggen we uit hoe je contact opneemt met Apple Support, de klantenservice en de helpdesk.

Door naar de Apple Support-website te gaan en een toestel te selecteren, kom je bij een stappenplan terecht waar je aan moet geven wat er mankeert. Door bijvoorbeeld te kiezen voor Batterij, voeding en opladen > Onverwachte uitschakeling of herstart, vraagt de site of het probleem opgelost is na een iOS-herstart. Door op Nee te klikken, krijg je de mogelijkheid om te kiezen voor een aantal opties: chatten, bellen of inleveren ter reparatie. Door voor de laatste te kiezen en je locatie door te geven, geeft de site een overzicht van alle Apple Stores en erkende Apple serviceproviders. Door links te kiezen voor Beschikbaarheid, krijg je direct te zien waar je een afspraak kunt maken.

Afspraak maken bij erkende Apple serviceprovider voor Apple Support.

In Nederland kun je bijvoorbeeld kiezen voor Microfix in Leiden of Amsterdam, Card Services in Utrecht en Amac in Leiden en Utrecht. In Nederland gaat het dus vooral om Leiden en Utrecht, terwijl mensen in België ook terecht kunnen bij Lab9 in Brugge voor het maken van een afspraak.

Het inplannen van een afspraak bij erkende Apple serviceproviders werkt alleen via de Apple Support-website en nog niet via de Apple Support-app. Via de app zijn alleen afspraken mogelijk bij de Genius Bar in de Apple Store.

Bekijk ook

Nieuwe Apple Support-app in Nederland verschenen

Apple heeft in Nederland een speciale Apple Support-app uitgebracht, waarmee je hulp kunt krijgen bij problemen en reparaties.

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de retailwinkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores (Amsterdam, Haarlem en Den Haag) terwijl je in België de keuze hebt uit één locatie in Brussel. Wereldwijd gaat het om meer dan vijfhonderd winkels. Daarnaast is er de online Apple Store, waar je bestellingen kunt plaatsen om te laten thuisbezorgen. Waar vind je de officiële Apple Stores en hoe kun je ze bezoeken? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.