Apple start met iPad-voorverkoop in de VS

De pre-order voor de iPad is gestart. Wij hebben een 32GB iPad Wi-Fi bestelt en rekenden daar 650 dollar voor af. Dat is nog exclusief de verzendkosten naar Nederland.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipadHet preorder-proces voor de iPad is zojuist gestart en zoals beloofd zouden we daarbij nog even terugkomen op de prijzen en de praktische zaken die je daarbij tegen het lijf kunt lopen. Wij hebben een 32GB iPad Wi-Fi gekocht, waarvan je hieronder de afrekening kunt zien. Deze uitvoering van de iPad kost volgens de boekjes 599 dollar, maar er komt nog $39,72 salestax bij. Dit is een geschat bedrag; Apple waarschuwt dat op je uiteindelijke factuur het juiste bedrag staat.

Verder hebben we voor de snelst mogelijke levering gekozen: dit kost $12 extra. Voor het complete apparaat kom je dan uit op $650 maar daar komen nog verzendkosten naar Nederland en BTW bij. Wij gebruikten een proxy om de bestelling vanaf een Amerikaans IP-adres te kunnen doen en rekenden af met een Amerikaanse VISA-card. Het pakje zal in Florida worden bezorgd en van daaruit worden doorgestuurd naar Nederland.

Je kunt sinds half 3 vanmiddag op store.apple.com terecht om je eigen iPad te bestellen.

ipad bestelling

De website phanfare.com heeft berekend dat er zo’n 20.000 iPads per uur worden verkocht. Ze baseren dit op de ordernummers. Door twee iPads te kopen, met een tussenpoos van ongeveer 30 minuten, konden ze uit de ordernummers afleiden hoeveel bestellingen er in de tussentijd waren gedaan (namelijk zo’n 10.000 stuks). Ze gaan er vanuit dat de meeste mensen een iPad bestellen en dat de meeste mensen 1 exemplaar van $499 per stuk kopen. De komen dan op 20.000 iPads per uur en een omzet van $10 miljoen per uur. Erg onnauwkeurige schattingen, maar het is beter dan niets.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2010, 17:48
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.