Apple-patent beschrijft MacBook Tablet

Apple heeft een patent voor touchscreen-technologie toegewezen gekregen. Daarin wordt een transformeerbare MacBook Tablet genoemd.

patent macbook tabletApple heeft een patent toegewezen gekregen, die een interface beschrijft voor het scrollen op een touchscreen. Eén van de apparaten waarop dit zou moeten gaan werken is een MacBook Tablet. En dat is opvallend, want nog niet zo lang geleden legde Apple-topman Steve Jobs uit dat touchscreens niet geschikt zijn om op een rechtopstaand scherm zoals bij een laptop. De MacBook Tablet werkt daarom op een andere manier: je kunt het scherm plat wegvouwen, zodat een platte tablet ontstaat.

Het scherm kan dan plat op tafel liggen, volgens Jobs de ideale positie voor het bedienen van een multitouchscreen. Op zich is zo’n transformeerbare laptop niet nieuw, want Windows-tablets zijn al langer met roteerbaar scherm te koop. Bij apparaten zoals de 11 inch MacBook Air zou de combinatie van laptop en tablet in één wel eens kunnen aanslaan. Zoals aangegeven heeft Apple geen patent gekregen op de MacBook Tablet zelf, maar op de applicatieprogrammeerinterface (API) van het touchscreen in zo’n apparaat.

macbook tablet patent

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2010, 21:11
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.