‘Apple overtreedt de wet door garantie te weigeren’

Apple kan met de dreiging om geen garantie op unlocked iPhones te geven een wet overtreden. Volgens de Magnuson Moss Warranty Act mag Apple geen garantie weigeren.

Lock iPhoneApple’s recente beslissing om geen garantie te leveren aan mensen die een unlocked iPhone hebben, kan een juridisch probleem opleveren. Volgens de website Phone News overtreedt Apple daarmee een belangrijke garantiewet rond SIM-unlocks. Volgens de Magnusson-Mos Warranty Act, die al tientallen jaren oud is, mag Apple geen garantie weigeren op een product waarop wijzigingen door derden zijn aangebracht.

De enige uitzondering is de regel is wanneer Apple kan bewijzen dat de wijziging de oorzaak is van een beschadiging aan het product. Het is de vraag of ze dat bij het simlockvrij maken van de iPhone kunnen bewijzen. Daarnaast is het de vraag of Apple zomaar toekomstige software-updates mag uitbrengen die de simlockvrije iPhones schade toebrengt. Nu heeft Apple aangegeven dat ze niet bewust de iPhones onklaar zullen maken, maar waarschuwt wel dat je met een brick kunt worden opgescheept. In dat geval is het Apple die de iPhone beschadigt en niet zozeer de software-unlock.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2007, 19:00
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.