Apple ontwikkelt ideeën voor een iTunes Kiosk

Apple beschrijft in een patent hoe je een iTunes Kiosk zou kunnen maken, zodat mensen op vliegvelden en in winkelcentra muziek en films kunnen kopen.

itunes kioskJe wilt iets kopen in iTunes, maar hebt geen desktop bij de hand. Een iPhone-bezitter pakt dan gewoon de iPhone en schaft het via de App Store of de iTunes-applicatie aan, maar als je in het buitenland op een vliegveld staat is er niet altijd een open draadloos netwerk te vinden. Een patent van Apple beschrijft hoe hiervoor een iTunes Kiosk ingezet zou kunnen worden. Het patent noemt allerlei problemen die zich bij zo’n kiosk kunnen voordoen: een fysieke connector kan slijten en vandalen kunnen het moedwillig beschadigen. Staat de kiosk in weer en wind, dan kunnen omgevingsinvloeden de kiosk beschadigen.

Een open Wi-Fi-verbinding zou een oplossing kunnen zijn, maar ook daar zitten haken en ogen aan: het kan gehackt worden, data is te onderscheppen en de machine raakt overbelast als teveel mensen dezelfde draadloze verbinding gebruiken. Dé oplossing is een virtuele fysieke verbinding tussen kiosk en mediaspeler. De kiosk kan bepalen of er fysiek een apparaat in de buurt is en maakt daarna een draadloze verbinding ermee.

Toekomstmuziek dus, waarvan we de resultaten voorlopig nog niet snel in het winkelcentrum zullen zien.

Meer info: patent
Via: Apple Insider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2009, 20:19
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.