Apple Lightning-connector gedetailleerd beschreven in patenten

Het Amerikaanse patentbureau heeft drie patentaanvragen van Apple gepubliceerd, waarin de werking van Lightning-connectors gedetailleerd wordt beschreven.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

lightning-patentHet Amerikaanse patentbureau heeft vandaag drie patentaanvragen van Apple gepubliceerd die te maken hebben met de Lightning-connector. Deze werd vorig jaar geïntroduceerd als vervanger van de 30-pins connector. Eén van de patenten beschrijft de hardware, twee andere beschrijven de technologie om functies aan contactpuntjes te kunnen toewijzen.

Bij die twee laatstgenoemde patenten gaat het om twee afzonderlijke omschrijvingen van respectievelijk apparaten en accessoires die voorzien zijn van Lightning-connector. Zoals al eerder werd ontdekt zijn functies dynamisch toe te wijzen aan de goudkleurige contactpuntjes van de connector. Daarvoor zorgt de ingebouwde chip, die fabrikanten alleen na het tekenen van een licentieovereenkomst met Apple kunnen bemachtigen. Een alternatief is het namaken van de chip, maar dat is officieel niet toegestaan. De patentaanvragen zijn echter interessant genoeg voor fabrikanten van namaakaccessoires, zoals onofficiële kabels, die willen weten hoe bepaalde zaken technisch in elkaar steken.

Hoe elk contactpuntje wordt toegewezen, is afhankelijk van het aangesloten accessoire. Wanneer er bijvoorbeeld een speaker is aangesloten kunnen één of meer contactpunten zorgen voor de audio-overdracht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2013, 11:54
Categorie Apple
Onderwerp lightning

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.