Apple krijgt domeinnaam iPhone5.com in handen

Apple krijgt de domeinnaam iPhone5.com in handen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone-5_releaseApple legde een paar dagen geleden een claim bij de World Intellectual Property Organization (WIPO) neer, om eigenaar te worden van de domeinnaam iPhone5.com. De eigenaren waren niet van plan om verzet te bieden; ze boden de domeinnaam onlangs zelfs gratis aan. Op iPhone5.com is momenteel een gebruikersforum te vinden, dat ondertussen niet meer actief is op de oude plek. Inmiddels blijkt de overdracht in gang gezet.

De WIPO heeft Apple gelijk gegeven en heeft de status van de zaak inmiddels op ‘Afgerond’ gezet. Op basis van de WHOIS-informatie is te achterhalen dat het domein op naam staat van een holding met de naam ‘Corporation Service Company’, waarschijnlijk ingehuurd door Apple.

Apple probeert dergelijke domeinnamen in handen te krijgen om het merk ‘iPhone’ te beschermen. Het is geen garantie dat Apple de volgende generatie iPhone daadwerkelijk ‘iPhone 5’ gaat noemen. Merkwaardig is overigens dat Apple, die zelf als eerste weet hoe nieuwe producten gaan heten, regelmatig vergeet om de bijbehorende domeinnamen tijdig te registreren. Bij iPhone.com moest Apple ook behoorlijk wat moeite doen, om de domeinnaam in handen te krijgen en bij de naam iPad.com is het nog steeds niet gelukt. iPhone5.com werd pas in 2008 geregistreerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2012, 11:26
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.