Apple klaagt fabrikant HyperDrive aan wegens patentschending

Apple zou een rechtszaak zijn begonnen tegen Sanho, een fabrikant van autoladers, externe batterijen en externe harddisks. Het zou gaan om de connectors die Sanho gebruikt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

hypermacApple heeft juridische actie ondernomen tegen Sanho Corp., een bedrijf dat de onlangs besproken HyperDrive voor de iPad op de markt brengt. De HyperDrive is een externe harddisk met een capaciteit tot 750GB. Door slim gebruik te maken van partitionering omzeilt de HyperDrive de beperking tot 32GB, die bij gebruik van een Camera Connection Kit geldt. Sanho Corp. maakt externe batterijen en autoladers voor Apple-producten. Uit schriftelijke bronnen blijkt dat Apple het bedrijf aanklaagt wegens inbreuk op patenten.

hypermac kabelDe zaak is afgelopen donderdag gedeponeerd bij het California North District Court in San Jose (Californië). Sanho heeft een verkoop- en marketingkantoor in Silicon Valley. De producten zelf worden vlakbij Shanghai (China) gemaakt en het R&D-team is verspreid over beide landen. Sanho bestaat al sinds 2002 en zou originele MagSafe-adapters van Apple hebben gekocht om ze vervolgens na te maken onder het HyperMac-label. In de patentcase zou het echter gaan om de connector in laadkabels. Sanho is een van de weinige bedrijven die laadkabels met een dergelijke connector levert. Je kunt via de kabels van Sanho je MacBook, iPad en iPhone aansluiten op de externe batterijen en harde schijven van het bedrijf. Op de website van het bedrijf is te lezen:

Our charging cables use original Apple MagSafe connectors for maximum compatibility.

hypermac harddiskMaar die “originele” Apple MagSafe-connector zou wel eens het probleem kunnen zijn, als Apple er geen toestemming voor heeft gegeven. Meer info is te vinden op Justia.com. Een kopie van het gerechtelijke document is bij Patently Apple te vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2010, 12:14
Categorieën Accessoires, Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.