Apple iPad gaat ook draadloos toetsenbord ondersteunen

We bespraken eerder op iPadclub dat er al wel 5 accessoires voor de iPad bekend zijn. Op de website van Apple is nog een product kenbaar gemaakt: de Apple Wireless Keyboard.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

draadloos toetsenbord op de iPadApple heeft tijdens de Apple-keynote van afgelopen woensdag heel wat bekendgemaakt, ook al was er ook wel wat teleurstelling. Eén van de onderwerpen die aan de orde kwamen was de mogelijkheid om een toetsenbord via een speciaal dockingstation aan te sluiten op de iPad. Wat niet duidelijk werd gemaakt, was of er überhaupt ook draadloze accessoires mee kunnen werken. Naast de 5 accessoires voor de iPad die we eerder al hebben besproken is er op de website van Apple nog een extra accessoire te vinden: het Apple Wireless Keyboard.

Apple heeft op haar eigen website staan de iPad Bluetooth 2.1 met EDR ondersteunt en dat er een Apple Wireless Keyboard op aangesloten kan worden.

De letterlijke tekst op de Apple-website:

iPad is uitgerust met de 802.11n-technologie en kan daardoor de allersnelste Wi-Fi-netwerken benutten. Wi-Fi-netwerken in de buurt spoort iPad automatisch op, zodat je met een paar tikjes online bent. Daarnaast bevat iPad Bluetooth 2.1 met EDR, zodat je er bijvoorbeeld ook een draadloze koptelefoon of een Apple Wireless Keyboard op kunt aansluiten.

Dat scheelt voor vele Mac-gebruikers weer een extra aanschaf om met de iPad te kunnen werken.

Update: Uit eigen ervaring kunnen we inmiddels vertellen dat het gebruik van een Bluetooth-toetsenbord werkt. Uitleg vind je hier: Bluetooth toetsenbord en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2010, 21:55
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.