Apple iKey: iPhone-combinatieslot om deuren te openen

Apple heeft in een patent beschreven hoe je de iPhone of een soortgelijk apparaat kunt gebruiken voor authenticatie. Zo zou je deuren kunnen openen of betalingen doen via een soort combinatieslot op de iPhone.

apple ikeyApple heeft in een patent het idee uitgewerkt om de iPhone te gebruiken als authenticatiemiddel. Via near field communication en een soort combinatiecijferslot op het scherm kun je deuren openen en betalingen uitvoeren. Je voert daarbij een rijtje van drie getallen in. Deze ‘iKey’ is ook bewegingsgevoelig, zodat je de iPhone moet kantelen om een bepaalde cijfercombinatie in te voeren. Het elektronische apparaat zou op de iPhone kunnen lijken, maar het kan ook een ander apparaat zijn.

In de huidige iPhone zit nog geen RFID-chip of een andere toepassing van NFC-technologie, maar bij de volgende generatie iPhone zou dat wel eens kunnen veranderen. Indien Apple wel zo’n chip inbouwt zouden medewerkers van bedrijven hun huidige toegangspasjes kunnen vervangen door een iPhone. Er zijn overigens al wel mobiele telefoons met ingebouwde NFC-chip (bijvoorbeeld van Nokia), maar die zijn niet zo geliefd dat medewerkers er massaal naar willen overstappen. Bij de iPhone is die overstap wellicht wat makkelijker. Apple diende het iKey-patent in augustus 2008 in en het werd 18 februari 2010 gepubliceerd. Daarna bleef het onopgemerkt tot afgelopen weekend de Daily Telegraph het patent op het spoor kwam. Het patent draait in feite om het invoeren van getallen door bewegingsdetectie en niet zozeer om het openen van deuren of het uitvoeren van betalingen.

Meef info: Patent: Motion Based Input Selection (pdf)

ikey iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2010, 21:30
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.