Apple haalt screenprotectors uit de Apple Store

Apple verkoopt geen screenprotectors meer. Het zou gaan om een marketingbeslissing, omdat het uitstraalt dat je een screenprotector nodig hebt om krassen te voorkomen. Ook cases met meegeleverde screenprotectors zijn vanaf mei niet meer toegestaan.

screenprotectorApple gaat vanaf mei screenprotectors van diverse fabrikanten uit de Apple Store verbannen. Het geldt zowel voor de online Apple Store als voor de fysieke winkels. Ook fabrikanten die een screenprotector als extraatje meeleveren bij een case, lopen gevaar. Volgens iLounge gaat Apple namelijk ook alle cases weghalen, die met een gratis screenprotector worden geleverd. Het gaat om doorzichtige folie, spiegelfolie en anti-spiegelende folie. Niet alleen iPhones zijn getroffen, maar ook screenprotectors voor iPods, iPads en Mac-computers komen er vanaf mei niet meer in. Volgens één fabrikant is er geen technische reden om de screenprotectors te verwijderen, maar gaat het om een marketingbeslissing. Apple’s schermen zijn zo duurzaam en krasbestendig, dat je geen screenprotector nodig hebt.

Voor accessoirefabrikanten in de VS is het een maatregel waar ze behoorlijk door worden getroffen, want de Apple Store is een belangrijk verkoopkanaal. Gelukkig zijn er genoeg andere plekken om in de toekomst nog een screenprotector te kopen (bijvoorbeeld in onze accessoireshop). Het zal voor Apple lastig zijn om bijvoorbeeld de Apple-winkeliers in Nederland te verbieden om screenprotectors in het assortiment op te nemen. Het grootste probleem ligt dan ook bij de fabrikanten van hoesjes. Voor hen is het lastig om voortaan twee verpakkingen te maken: eentje voor Apple zonder screenprotector en een andere voor overige winkeliers, met screenprotector. De kans is dan ook groot dat er in de toekomst minder vaak een screenprotector wordt meegeleverd. Fabrikanten van screenprotectors en cases staan niet te trappelen om hun mening te geven, merkte iLounge. Op commentaar van Apple wordt nog gewacht.

In de Nederlandse (en trouwens ook de Amerikaanse) Apple Store zijn de screenprotectors nog steeds te vinden. Vanaf mei gaat de maatregel in.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 maart 2010, 17:35
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.