Bill Clinton’s favoriete gadget is een iPhone

Bill Clinton heeft een favoriete gadget: de iPhone. Omdat hij er zoveel dingen op kan zetten, zegt de voormalige Amerikaanse president.

clinton iphoneDe voormalige Amerikaanse president Bill Clinton kreeg tijdens een toespraak de vraag wat zijn favoriete apparaat is. Hij noemde de iPhone, “because I can get so much stuff on it.” Clinton heeft overigens ook een Blackberry, maar nog geen e-reader. Hij leest liever papieren boeken en heeft daarom nog geen Kindle of soortgelijk apparaat gekocht. Clinton hield een toespraak ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het .com-domein.

Hij deed dit op een evenement dat was georganiseerd door Verisign. Toen Clinton president was (1993-2001) maakte hij de opkomst en ondergang van internetbedrijven mee. Tegenwoordig zijn het niet de internetbedrijven die het moeilijk hebben, maar de mediabedrijven. Clinton zei dat hij zich zorgen maakt over het voortbestaan van kranten.

Politieke sites zoals Huffington Post staan niet voor de taak die een krant elke dag heeft: elke dag een enorme hoeveelheid pagina’s vullen met zo objectief mogelijke berichtgeving. In de hedendaagse economie is het bijna onmogelijk om te blijven voortbestaan. Daarna sprak Clinton nog over de belangrijke rol die zijn regering in de opkomst van internet heeft gespeeld. Clinton realiseerde zich dat internet de belangrijkste communicatiemethode in de 21e eeuw zou worden.

Clinton was er al vroeg bij met de iPhone: in 2007 vertelde hij al dat hij een iPhone had gekregen van Steve Jobs himself en signeerde hij iPhones (zoals op de foto hierboven is te zien).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 maart 2010, 15:32
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.