Apple-dealer Abelsys klaagt Mobistar nu echt aan

De Belgische Apple-winkelier Abelsys heeft eindelijk een klacht ingediend bij de handelsrechtbank in Brussel. Ze zijn boos op Mobistar, omdat die 90 tot 95 van de iPhone 3GS-toestellen naar eigen verkooppunten verscheepte. Abelsys kreeg daardoor maar 26 toestellen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone verpakkingHet is een tijdlang stil geweest rond Abelsys, de Belgische Apple-winkelier die plannen had om een klacht tegen Mobistar in te dienen. Het heeft even geduurd, maar het lijkt nu toch te zijn gelukt: Abelsys heeft voor de Brusselse rechtbank van koophandel een zaak aangespannen tegen Mobistar wegens misleidende reclame en oneerlijke handelspraktijken.

Het Nieuwsblad schrijft nu, wat we eigenlijk al wisten: Abelsys heeft slechts 26 toestellen gekregen bij de lancering van de iPhone 3GS en is daar boos over. Maar liefst 90 tot 95 procent van de toestellen die op 26 juni beschikbaar kwamen op de Belgische markt, gingen naar de eigen verkooppunten van Mobistar. Wel nieuw, is dat we nu weten hoeveel toestellen er bij de lancering in de schappen lagen: 4.480 stuks. Winkeliers zoals Abelsys moesten daarom met veel kleinere voorraden genoegen nemen.

Tipgever: Dirk

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 22:20
Categorieën Apple, Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.