Analist: ‘3G iPhone is overgewaardeerd’

Een Amerikaanse analist denkt dat 3G als technologie overgewaardeerd is, vooral als het op de iPhone aankomt. 3G maakt de iPhone onnodig duurder en zorgt voor een hoger energieverbruik. Bovendien zit je in de praktijk toch nog steeds op EDGE-snelheid te surfen.

Shaw WuHoewel de 3G iPhone voor 2008 al is aangekondigd, ziet analist Shaw Wu van American Technology Research het bepaald niet zitten en spreekt van een overbodige niche-technologie. HSPA werkt in Europa en Japan volgens deze analist maar met tussenpozen, waardoor gebruikers de meeste tijd op 2G-technologieën zoals EDGE zijn aangewezen. In de VS kun je het wel helemaal vergeten. 3G betekent ook duurdere onderdelen, waarvan de kosten op de consument worden afgewenteld.

Een ander probleem is dat een 3G-telefoon tussen de 35 en 40 procent meer energie verbruikt dan toestellen met een ‘normale’ dataverbinding. Apple is zich daarvan terdege van bewust en gokt daarom misschien met opzet op een latere datum, als dezelfde batterijduur kan worden gegarandeerd als bij de huidige iPhone. Wu zegt verder dat op basis van informatie uit het toeleveringskanaal de 3G iPhone pas vanaf het midden van 2008 op z’n vroeg beschikbaar komt en mogelijk zelfs iets later. Toch blijft Wu optimistisch: het aandeel Apple zal volgens deze analist in de komende 6 tot 12 maanden een waarde van $210 bereiken. Maar laten we de voorspellingen van Wu niet te letterlijk nemen: begin dit jaar voorspelde hij nog dat Apple in de tweede helft van 2007 een subnotebook met flashgeheugen zou uitbrengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2007, 7:40
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.