Amerikaanse iTunes Store wordt verboden terrein voor buitenlanders

Volgens de nieuwe gebruiksvoorwaarden van iTunes 8 mag je geen buitenlandse accounts van de iTunes Store meer gebruiken. Als je op vakantie bent moet je een account aanmaken in het gastland.

iTunes StoreIn de nieuwe gebruiksvoorwaarden van iTunes 8 staat, dat het niet meer is toegestaan om buiten het grondgebied van de VS de Amerikaanse iTunes Store te gebruiken. Ook pogingen daartoe zijn niet meer toegestaan. “For the United States, you may no longer use (or attempt to use) the iTunes Store from outside the territory of the U.S.” Er wordt ook een voorbeeld bij gegeven: als je Amerikaan bent in op vakantie in naar Engeland gaat, dan moet je zolang de Britse iTunes Store gebruiken om muziek aan te schaffen.

Hoe Apple deze regel in gedachten heeft, is niet helemaal duidelijk. Bijvoorbeeld of je na afloop van je vakantie de aangeschafte muziek weer moet wissen of kunt omruilen voor muziek die wél in de VS afgespeeld mag worden. En hoe kom je tijdens de vakantie aan een creditcard die in het gastland geregistreerd staat? De gebruiksvoorwaarden zijn daar niet duidelijk over. Apple dreigt met technologieën die controleren of gebruikers zich wel aan de regels houden.

Meer info: TUAW
Tipgever: Jaap

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2008, 11:04
Categorieën Diensten, Mac & macOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.