Amazon wil Kindle-boeken op mobiele telefoons aanbieden

Amazon heeft plannen om boeken die je op de Kindle kunt lezen, ook beschikbaar te maken op diverse mobiele telefoons. Is de iPhone erbij?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

kindle2Dat Google Book Search is aangepast voor iPhone en Android was de afgelopen dagen overal te lezen. Hoewel het best aardig nieuws is, gaat het om voornamelijk oude boeken, terwijl mensen toch ook wel eens een recent boek willen lezen. De oplossing komt eraan: een woordvoerder van Amazon heeft tegen New York Times gezegd dat boeken voor de Kindle e-booklezer ook geschikt worden gemaakt voor diverse mobiele telefoons. Morgen is er een persconferentie gepland, waar Amazon de Kindle 2 gaat aankondigen. En een iPhone-app?

Amazon verkoopt al digitale boeken, maar om ze op de iPhone te kunnen lezen is nog een hele klus: ze worden in beveiligde formaten geleverd (zoals PDF en MobiPocket), dus je zult eerst de beveiliging moeten kraken en moet daarna een manier vinden om de inhoud te converteren naar een formaat dat geschikt is voor de iPhone. In Nederland volgt eBook.nl dezelfde aanpak, met boeken die niet meteen compatibel zijn met de iPhone. Als iPhone-lezer ben je daarom beter af met eReader, waar je al behoorlijk wat actuele titels kunt vinden. Maar het aanbod is qua omvang niet te vergelijken met dat van Amazon.

Waarom Amazon zou het succes van de Kindle eigenlijk willen ondergraven door de inhoud niet meer exclusief te houden voor het eigen apparaat? iPhone Central denkt dat het ermee te maken heeft dat niet iedereen zo’n dure Kindle ($359) zal kopen, of überhaupt maar zin heeft om dagelijks een extra apparaat mee te slepen. Een Kindle heeft zin voor wereldreizigers die tientallen boeken bij de hand willen hebben in een apparaat dat niet groter is dan Outliers van Michael Gladwell (zie reclamefoto hierboven). Maar voor de forens die in een volgepakte trein maar tien centimeter bewegingsruimte heeft is het handiger om een telefoon te gebruiken. Het scherm is kleiner en het leest een stuk minder prettig dan het e-ink-scherm van de Kindle, maar het is beter dan niets.

De website hoopt dat er een tweede iPhone-applicatie van Amazon via de App Store beschikbaar komt: deze keer niet eentje om producten te scannen, maar om ebooks te lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 17:54
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.