Amazon en Walmart stappen ook over op $1,29 per nummer

Na iTunes zijn ook Amazon en Walmart overgestapt op hogere prijzen voor populaire muzieknummers. Ze kosten $1,29 bij Amazon en $1,24 bij Walmart.

advantageous mp3In de iTunes Store kosten populaire muzieknummers sinds gisteren $1,29. Een dag later blijken ook Amazon en Walmart stilletjes hun prijzen voor bepaalde nummers te hebben verhoogd. Nummers van Beyonce, Britney en The Fray zijn duurder geworden. In de webwinkel van Walmart, waar alles altijd een paar cent goedkoper is, gelden prijzen van $1,24 per nummer.

Daarbij gaat het niet om recente hits, maar om nummers die al langer populair zijn. De goedkope nummers kosten bij Amazon $0,79 en bij Walmart $0,64. Het heeft vanaf nu zin om prijzen te vergelijken en ook daarvoor is alweer een oplossing gevonden: Advantageous mp3.

Met deze tool voeg je een AppleScript toe aan iTunes, waarmee je snel vanuit de iTunes Store kunt checken of een nummer bij Amazon misschien goedkoper is. Amazon verkoopt in de webwinkel alle nummers ook zonder DRM. Helaas staat de winkel nog niet open voor Nederlandse gebruikers; in Duitsland verkoopt Amazon sinds kort wel muzieknummers.

De prijsverhoging in de drie grote muziekwinkels laat zien dat er op brede schaal aan een prijsverhoging is gewerkt vanuit de muziekindustrie. Ze pleitten daar al langer voor, maar Apple wilde liever vasthouden aan de eenheidsprijs.

Advantageous mp3 is gemaakt door Robert Palmer en gratis te downloaden voor de Mac.
Via: TUAW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2009, 15:48
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.