Steve Jobs film met Michael Fassbender en Kate Winslet

Acteurs Steve Jobs-film genomineerd voor Golden Globe

Auteurs Kate Winslet en Michael Fassbender, scriptschrijver Aaron Sorkin en componist van Daniel Pemberton zijn genomineerd voor Golden Globes, voor hun rol in de Steve Jobs-film.

De film is geen kaskraker, maar gelukkig is er wel sprake van puik acteerwerk. Acteurs Kate Winslet en Michael Fassbender zijn namelijk genomineerd voor een Golden Globe, zo werd vanavond bekend. Ook scriptschrijver Aaron Sorkin staat op de lijst van genomineerden, net als componist Daniel Pemberton.

Steve Jobs film met Michael Fassbender en Kate Winslet

Michael Fassbender was niet de eerste keus om de rol van Steve Jobs te spelen. Nadat eerder Christian Bale en Leonardo DiCaprio waren afgehaakt kwam Fassbender in beeld, die weliswaar een goed acteur is, maar niet als twee druppels water op Jobs lijkt. Toch slaagde Fassbender erin om een goed portet neer te zetten van de mede-oprichter van Apple. Fassbender is genomineerd voor ‘Best Performance by an Actor in a Motion Picture – Drama’. Actrice Kate Winslet staat op de genomineerdenlijst voor ‘Best Performance by an Actress In A Supporting Role in a Motion Picture’. Zij speelde de rol van Joanna Hoffman, marketingmanager van het vroege Apple.

Aaron Sorkin kan een Golden Globe Award winnen voor het beste script. Wil je weten hoe je zo’n goed script maakt? Dat kan, want het script van de film is gewoon online te lezen. De winnaars worden op 10 januari 2016 bekendgemaakt.

De film is sinds begin december in Nederland (hier kun je zien waar ‘ie draait). De film leverde in het openingsweekend in de VS maar liefst $2,26 miljoen op, maar verdween daarna alweer snel uit de meeste Amerikaanse bioscopen vanwege tegenvallende bezoekerscijfers. De film kreeg ook kritiek dat de gebeurtenissen in de film niet letterlijk zo hadden plaatsgevonden. De weduwe van Jobs probeerde de film zelfs tegen te houden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2015, 20:41
Categorie Apple
Onderwerpen film, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.