1Password synchroniseert sleutelhanger en wachtwoorden met de iPhone

Het programma 1Password kan wachtwoorden en inloggegevens niet alleen op de Mac bewaren, maar de nieuwste beta kan ze ook op de iPhone toegankelijk maken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

1Passwd iPhoneMac OS X heeft een ingebouwde sleutelhanger, die wachtwoorden en andere inlog-informatie bewaart. Wie nog een stap verder wil gaan kan 1Password van Agile Web Solutions installeren, die ook creditcardnummers en meerdere identiteiten aankan. De nieuwste beta van 1Passwd biedt de functie ‘Sync to iPhone’. Daarmee kun je wachtwoorden en andere vertrouwelijke gegevens met de iPhone uitwisselen.

1Passwd doet dat door sim gebruik te maken van een aantal bookmarket-trucs van MobileSafari. De gegevens zijn versleuteld met zware encryptie: 448 bit Blowfish met Cipher Block Chaining (CBC) en ‘randomized salt encryption’, dus je kunt met een gerust hart je vertrouwelijke gegevens naar de iPhone overzetten. Op de iPhone vind je in het lijstje Bookmarks (Favorieten) een item van 1Password. Klik je hierop, dan moet je een wachtwoord invoeren, waarna je toegang krijgt tot de gegevens. Je kunt ook de gegevens doorzoeken en met één tik op de knop Lock alle gegevens weer afschermen van nieuwsgierige kijkers.

Je kunt de beta van 1Password met iPhone-functie in handen krijgen via een discussie op het forum van Agile Websolutions. Je kunt ook wachten tot de definitieve versie 2.5 over een paar dagen uitkomt. Een licentie kost $29,95.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 16:18
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.