Zello Walkie Talkie 1.1: betere geluidskwaliteit, minder geheugen

De bijzondere communicatie-app Zello Walkie Talkie heeft een update gekregen voor de iPhone en iPod touch. Die verbetert de geluidskwaliteit van de app via WiFi en voegt een recente berichten-sectie toe.

Zello Walkie-talkie voor iPhoneZello Walkie Talkie is een vreemde eend in de bijt onder de instant messaging-applicaties: het maakt een heuse walkie talkie van de iPhone. Je spreekt een bericht in, gericht op een een andere gebruiker of via een openbaar kanaal. Als de ontvanger het geluid van zijn telefoon heeft aanstaan, hoort diegene meteen het ingesproken bericht terug in het pushbericht van de app. De toepassing stormde meteen de top 10 meest gedownloade apps binnen in Nederland, maar is er inmiddels weer uit verdwenen. De app heeft forse verbeteringen doorgevoerd om gebruikers weer voor zich te winnen.

De belangrijkste verbetering is misschien wel dat er nu een aparte lijst in de app is waarop je rustig de laatste ingesproken berichten kan terugluisteren. In het tabblad Recents kan je kiezen tussen alle recente berichten, of alleen de berichten die je hebt gemist. Met de Edit-knop kan je de lijst ook weer opschonen.

Wie de virtuele walkie talkie gebruikt met een WiFi-verbinding, zal merken dat de geluidskwaliteit flink is opgeschroefd. Op een 3G-verbinding heeft de app nog steeds het kenmerkende walkie talkie-gekraak. Ook geeft de applicatie sneller feedback wanneer je kan spreken; voorheen wilde de app nog wel eens hangen voordat je aan een toon of trilling merkte dat je wel of niet kon inspreken (omdat iemand anders al sprak). Dat is nu gladgestreken.

Zello Walkie Talkie vereist vanaf de update minder geheugen en werkgeheugen van je telefoon, waardoor andere applicaties soepeler draaien terwijl je Zello hebt openstaan. Wat onveranderd is, is dat Zello niet bepaald de vriendelijkste applicatie is voor je maandelijkse databundel.

Downloaden: Zello Walkie Talkie (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2012, 12:02
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp instant messaging

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.