Zelfmaakplatform Etsy brengt speciale app voor verkopers uit

Zelfmaakplatform Etsy heeft een nieuwe app speciaal voor verkopers uitgebracht, genaamd Verkoop op Etsy. Hiermee kan je een shop beheren.

Etsy icoonVoor de creatievelingen onder ons is er goed nieuws. Etsy, de populaire marktplaats voor zelfgemaakte spullen, heeft nu een aparte app voor verkopers uitgebracht. Als bestaande gebruiker van de normale app kun je simpelweg de nieuwste update downloaden, om daarna te schakelen naar de nieuwe applicatie, die speciaal gericht op het beheren van de eigen webshop. ‘Verkoop op Etsy‘ moet het voor verkopers zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk maken, is de gedachte. Zo hebben ze meer ruimte voor het daadwerkelijke pottenbakken, ontwerpen of anderszins creatief ondernemen waarvoor ze naar Etsy zijn gekomen.

actviteitenoverzicht etsyIn de app vind je bijvoorbeeld een activiteitenlijst van je persoonlijke winkel, waarop alle aankopen, recensies en favorieten staan. Openstaande bestellingen beheren en voltooide bestellingen bewaren kan bij Bestellingenbeheer. In de zogeheten listingsmanager kun je items direct vanaf je iPhone op Etsy plaatsen, om deze daarna te bewerken. Daarnaast kun je vanuit Verkoop op Etsy berichten lezen en schrijven en ‘snippets’ inzetten om veelgebruikte berichten op te slaan en te recyclen. De makers hebben zelfs gedacht aan statistieken, waarop je kunt bekijken hoe vaak jouw items worden bezichtigd of tot favoriet worden gemaakt, maar ook je omzetgeschiedenis kunt inzien. Handig: je kunt instellen om notificaties te ontvangen als je iets verkoopt of een bericht binnenkrijgt.

statistieken etsyVoor wie Etsy nog niet kent: in feite is de app een variant op Marktplaats waarin de nadruk ligt op zelfgemaakte producten. Van zelfgemaakte meubels tot uit hout gebeitelde iPad-standaarden en lederen iPhone-hoezen. Als verkoper kan je gewoon een vraagprijs instellen; er is dus geen sprake van bieden en afdingen op jouw product. Als klant kan je met veegbewegingen door alle categorieën bladeren of met de zoekfunctie naar winkels en items speuren. Favoriete producten kan je als zodanig markeren en eenvoudig terugzien. De originele app is sinds 2012 Nederlandstalig, en de nieuwe verkopers-app gelukkig ook.

Downloaden: Verkoop op Etsy (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2014, 15:15
Categorie Zakelijk
Onderwerpen etsy, marktplaats, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.