iOS game-update: Godus van Peter Molyneux, Nederlandse Mind Mould en Link the Slug

Peter Molyneux heeft een releasedatum gegeven voor Godus op iPhone en iPad en Mind Mould is een Nederlandse variant op Tetris en Tangram.

GU MA Link the Slug header iOSAls je dacht dat we onze portie klonen vandaag al hadden gehad met onze uitgebreide bespreking van Total Conquest eerder vandaag, heb je de iOS game-update nog niet geopend. Want Link the Slug heeft wel een erg bekend stijltje… gelukkig is er ook iets originelers te melden. Het Nederlandse Mind Mould heeft een twist bedacht omtrent het principe Tangram en Godus is het nieuwe spel van Peter Molyneux, de maker van blokkenspel Curiosity. Dat heeft nu een releasedatum.

Mind Mould: gokpuzzelen

GU MA Mind Mould iPhone iPadZelf noemt de Nederlandse ontwikkelaar Mind Mould een kruising tussen Tetris en Tangram en als je zo een blik op de screenshots werkt, weet je dat er wat voor te zeggen is. Je puzzelt net als in Tangram namelijk verschillende vormen in elkaar met vierkante en hoekig afgesneden vormen. En net als in Tetris krijg je daarvoor steeds een ander blok aangereikt. Je ziet dus niet het totaalaantal van aankomende blokken waarmee je kan puzzelen. Je ziet enkel het huidige blok en het eerst aankomende. Daarmee moet je de vorm in elkaar puzzelen, en dat is best een rare combinatie. Het betekent namelijk dat je niet kan weten wanneer je goed of slecht bezig bent. Daar kom je pas tegen het eind achter, als de blokken die je worden aangereikt volslagen doelloos zijn. Je hebt nog wel de mogelijkheid een zet ongedaan te maken of een stuk puzzel op te blazen voor een nieuwe vorm, maar wij vonden het vooral frustrerend waar ontwikkelaar Silly Walk waarschijnlijk inzetten op uitdagend. Ook audiovisueel mag Mind Mould nog even worden bijgeschaafd: zowel audio als video reageren net een beetje te langzaam op je input.
Downloaden: Mind Mould (€0,89, universeel, iOS 5.0+)
Downloaden: Mind Mould Lite (gratis probeerversie, universeel, iOS 5.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=O0VYazm1b_g

Link the Slug komt bekend voor

GU MA Link the Slug iPhoneLinkspelletjes zijn in de basis best geinig, maar de aankleding van het gros van de games heeft ons er flink van weerhouden erover te schrijven in de iOS game-update. Je kent het idee wel, want het bestaat al tijden als Memory of Mahjong. Je zoekt twee gelijke plaatjes op en kan ze allebei verwijderen door ze aan elkaar te linken. Één voorwaarde: de streep die ze verbindt mag niet vaker dan maximaal twee keer de hoek om. Link the Slug doet wat dat betreft helemaal niks nieuws, op één klein detail na. Je kan nu ook maximaal drie sterren halen op een level, door op zo’n manier te linken dat je de lijn waarop de ster ligt, meepakt. Het is echter het uiterlijk van Link the Slug dat in het oog springt. Het ziet er leuk uit, ja hoor, met zijn wiebelige dotjes pudding die je recht aanstaren en de vrolijk gekleurde vlakjes die eronder liggen. Maar komt het niet bekend voor? Jawel hoor: Link the Slug heeft zijn uiterlijk rechstreeks gejat van Pudding Monsters, het geinige en hersenkrakende puzzelspelletje van de makers van Cut the Rope. Dat spelletje werd al heel vaak nageaapt qua spelprincipe en kleurgebruik, maar nog nooit werd de visuele stijl zo letterlijk gekopieerd als bij Link the Slug nu. Een ferme tik op de neus, uitgever Bulkypix.
Downloaden: Link the Slug (€0,99, universeel, iOS 5.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=FwrBdkXPvOY

Trailer van de Dag: Godus van Peter Molyneux

GU MA Godus iPhone iPadPopulous, Black & White, Fable en Curiosity. Dat zijn de pretentieuze waanzinnig vooruitstrevende revolutionaire concepten waar gameontwikkelaar Peter Molyneux zijn handtekening al onder heeft gezet. Games die in ieder geval hoge ogen gooide bij media en publiek – denk alleen maar eens aan al die berichten omtrent de laatstgenoemde; dat blokkenspel sociale experiment waarin één speler de inhoud van een enorme kubus te zien kreeg en iedereen er naartoe moest graven. Er is dus voldoende reden om alvast een blik te werpen op de volgende game die Molyneux en de zijnen in de pijplijn hebben: Godus. De game die gefinancierd is op Kickstarter heeft nu een releasedatum gekregen voor de iPhone en iPad: 31 oktober, op Halloween. Het is dus nog twee maanden wachten totdat je als speler zelf een hand hebt in de schepping van de wereld die Godus heet. Je werkt aan lagen aarde en geeft die zowel diepgang als vlakte, zodat er ook bewoners kunnen intrekken en er leefruimte ontstaat. Maar het is niet alleen gerommel zonder spelelement. In een online multiplayer trek je ten strijde tegen andere spelers en kan je elkaars werelden vernietigen als kwade god. In Godus speel je dus niet alleen voor God, maar ga je in Zijn naam ook in de strijd. We zijn benieuwd in hoeverre dat weer media-aandacht gaat opleveren, voor dit overigens best leuk uitziende spelletje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.