Wreck-it Ralph: iPhone-games gebaseerd op nieuwe Disney-film

De nieuwe iPhone-gameverzameling Wreck-it Ralph baseert spellen gebaseerd op de gelijknamige Disney-film, die in december verschijnt.

Wreck-it Ralph iconBinnenkort verschijnt Disney’s nieuwste film Wreck-it Ralph in de bioscoop. Om dat nu alvast te vieren heeft Disney een game uitgebracht waarin je met figuren uit de film aan de slag gaat. Daar leent de film zich prima voor: de film zelf gaat namelijk ook over gamepersonages. In de iOS-game zijn een aantal oud ogende arcadespellen te vinden, die ook in de film zouden voorkomen.

Wreck-it Ralph screenshotWanneer je Wreck-it Ralph voor het eerst opstart kun je alleen de game Fix-it Felix Jr. spelen. Hierin moet je een timmerman over gebouwen laten springen en ramen repareren. Ondertussen staat filmheld Ralph bovenin beeld en gooit hij obstakels jouw kant op. Wreck-it Ralph bevat ook de spellen Sweet Climber en Hero’s Duty, maar deze zijn pas beschikbaar zodra je Fix-it Felix genoeg hebt gespeeld. In het hoofdmenu staan spelscores van personages uit de film die je kunt proberen te verbeteren. Je kunt ook jouw scores met die van vrienden vergelijken via Game Center.

De spellen in Wreck-it Ralph lijken flink te zijn geïnspireerd op eerdere arcadeklassiekers. Zo leent Fix-it Felix zijn stijl deels van Donkey Kong, terwijl Hero’s Duty een twin-stick shooter is zoals bijvoorbeeld Geometry Wars. Dit lijkt in lijn met de film te zijn: deze zit namelijk ook vol met referenties naar bestaande games. In de filmtrailer zit zelfs een scène waarbij Ralph tussen gevestigde namen zoals Donkey Kong en Sonic’s Dr. Eggman zit. Of je dat in een game accepteert is wel de vraag: er zijn immers genoeg iOS-spellen verkrijgbaar die de ideeën van de games goed oppikken. Zo heeft Tilt to Live (€2,69) bijvoorbeeld al eens laten zien hoe een twin-stick shooter goed op een iPhone werkt.

Downloaden: Wreck-it Ralph (€0,89)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2012, 8:30
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.