WikiLeaks iPhone-app belooft toegang tot geheime memo’s

WikiLeaks heeft vanaf vandaag een eerste app. Met de WikiLeaks-app krijg je toegang tot tweets en informatie over geheime documenten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

wikileaks appActuele ontwikkelingen leiden regelmatig tot nieuwe iPhone-app. Het is dan ook niet vreemd dat er vandaag een WikiLeaks-app in de App Store is verschenen, die ook nog eens binnen drie dagen door Apple is goedgekeurd. Het is geen officiële app, maar een project van de Russische ontwikkelaar Igor Barinov, die vanuit Israël het offshoringbedrijf Hint Solutions aanstuurt. De WikiLeaks-app belooft directe toegang tot vertrouwelijke memo’s en andere geheime informatie die de afgelopen weken in het nieuws is geweest.


Het toont de informatie van de WikiLeaks-website, inclusief CableGate, zowel de oude als nieuwe documenten. Daarnaast krijg je tweets met de hashtag #wikileaks en posts van @WikiLeaks zelf te zien in een mooie interface. De moeite waard? Dat is lastig te zeggen, want in de App Store zijn op dit moment nog geen reviews verschenen. De app lijkt zich vooral te focussen op Twitter (het eerste tabblad) en algemeen nieuws rond WikiLeaks (het tweede tabblad).

Volgens Barinov zal $1 van de verkoopprijs aan WikiLeaks worden gedoneerd.

Downloaden: WikiLeaks App (€1,59)
Tipgever: Coentje44 via Twitter

wikileaks iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 december 2010 om 15:25
Categorie
Nieuws
23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.