Web Designer Magazine op de iPhone

In samenwerking met PixelMags heeft Web Designer Magazine een eigen iPhone-applicatie gemaakt. Web Designer Magazine is een tijdschrift wat in Engeland maandelijks uitkomt.

Web Designer Magazine op de iPhoneIn samenwerking met PixelMags heeft Web Designer Magazine een eigen iPhone-applicatie gemaakt. Web Designer Magazine is een tijdschrift dat in Engeland maandelijks uitkomt. Het tijdschrift is bedoeld voor creatievelingen en professionals in de internetindustrie. Je vindt hier artikelen betreffende onderwerpen als XHTML, CSS, jQuery, Flash, Actionscript en WordPress. De iPhone-applicatie biedt de mogelijkheid om elke editie van het tijdschrift op je iPhone te bekijken.

Je hebt in de applicatie de mogelijkheid om elke maand de nieuwe editie aan te schaffen. Je kunt hiervoor een notificatie krijgen via een push-bericht. Vanuit de applicatie kun je dan ook direct deze nieuwste editie aanschaffen. Wil je een eerdere editie alsnog lezen dan kun je die ook nog vanuit de iPhone-applicatie aanschaffen. Dit is mogelijk tot 7 nummers van Web Designer Magazine terug. Een editie van het tijdschrift is volledig te bekijken door in te zoomen en te bladeren door met je vinger over het scherm te bewegen. Verder is het mogelijk om pagina’s als favoriet te bewaren en deze te delen met je vrienden.

Als je gebruik wil maken van de applicatie heb je een PixelMag-account nodig. Deze kun je vanuit de applicatie gratis aanmaken. De account moet binnen 48 uur geactiveerd worden, anders wordt hij tijdelijk op non-actief gezet. Bij de aanschaf ontvang je op dit moment nummer 168 gratis. Wil je een eerdere editie kopen dan betaal je hiervoor €3,99. Web Designer Magazine biedt ook de mogelijkheid om halfjaarlijkse en jaarlijkse abonnementen af te sluiten vanuit de iPhone-applicatie. Je betaalt hier respectievelijk €21,49 en €45,99 voor. Bij een jaarlijks abonnement betaal je €3,83 per editie, een korting van ongeveer €1,90 ten opzichte van een los nummer.

In Nederland kennen we ook eenzelfde initiatief. Hier wordt ook het Webdesigner Magazine uitgegeven, maar dan volledig in het Nederlands. Ook de artikelen zijn geschreven door Nederlandse ontwikkelaars en creatievelingen. De onderwerpen van de edities komen vrijwel altijd overeen met de Engelse editie. Binnenkort verschijnt editie 24 van het blad alweer. Hierin wordt voornamelijk aandacht besteed aan WordPress en het maken van mobiele interfaces voor bijvoorbeeld de iPhone. Het Nederlandse blad is helaas nog niet op de iPhone te lezen.

Downloaden: Web Designer Magazine (€ 1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2010, 22:36
Categorie Boeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.