Wave Wave: lastige reflexengame geïnspireerd op Super Hexagon

Het nieuwe iOS-spel Wave Wave is geïnspireerd op Super Hexagon en vergt het beste van je reflexen.

Wave Wave screenshot iPadHerinneren jullie Super Hexagon nog? Deze iOS-game was al snel zo lastig, dat het een overwinning was als je een minuut lang volhield zonder dood te gaan. De nieuwe iOS-game Wave Wave is hier duidelijk op geïnspireerd: ook deze game schotelt je een ondredelijk moeilijke situatie voor waarin je het zoveel mogelijk seconden moet volhouden. Ondertussen flitst het scherm en pulseren de kleuren op het beeld. Je aandacht op het onderwerp houden lijkt daarmee de grootste uitdaging.

Je speelt in Wave Wave een zwarte lijn. Houd het scherm ingedrukt en hij gaat naar boven, waarna hij weer daalt zodra je loslaat. Op deze ogenschijnlijk simpele manier moet je tussen de driehoeken op het scherm schieten. Een uitdaging die je vanaf de eerste seconde al moeilijk wordt gemaakt als het spelscherm ondertussen begint te roteren. Je verliest het overzicht van waar boven en onder is – en wanneer je dus moet tappen en loslaten. Het scherm roteert niet voor altijd, maar je krijgt mettertijd steeds meer verwarrende obstakels voor je voeten.

Wave Wave screenshot

Daarmee is Wave Wave een oneerlijk spel. De game is er op gebrand om je binnen de eerste tellen te laten falen. Het is echter tegelijk een game waarin je met veel oefening en goede reflexen kunt leren om deze oneerlijke obstakels te passeren. Het is in Wave Wave een prestatie als je het langer dan een halve minuut volhoudt.

De inspiratie achter Wave Wave is vanaf het eerste moment overduidelijk. De game heeft niet alleen de abstracte vormen van Super Hexagon, maar ook de trippy muziek. Tijdens het spelen vertelt een dame wat voor obstakels nog komen – een dame die verdacht veel klinkt als de vrouw in Super Hexagon.

Wave Wave kost €2,69, een bedrag waar je de volledige game voor krijgt. Wij zijn geen in-app aankopen tegengekomen die je bijvoorbeeld verder laten spelen als je doodgaat. Dat is maar goed ook: een reflexgevoelige game zoals Wave Wave komt het beste tot zijn recht op de ranglijsten van Game Center, waar niemand zich omhoog mag kopen.

Downloaden: Wave Wave (€2,60, universeel, iOS 6.1+)

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Fs1mWiVdQQo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2014, 13:12
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.