Loesje app: Loesje-posters delen en zelf ideeën aandragen

Loesje heeft een eigen iPhone-app gekregen waarin je posters kan zien en delen, en waarin je misschien wel je eigen Loesje-poster kan maken.

Loesje iPhone appDe pamfletten van Loesje hebben een eigen, officiële iPhone-app gekregen. In die app tref je de (ooit zo) licht-maatschappijkritische teksten van Loesje en kan je er doorheen vegen om ze te delen via Twitter, Facebook en e-mail. Ook kan je er zelf je eigen Loesje mee maken en die delen via e-mail. Je voert dan puur een tekst in en maakt nog geen poster. Maar: als Loesje je tekst scherp genoeg vindt, kan je hem daarna wel tegenkomen als poster in de applicatie.

Loesje app iPhone voorbeeldposterEcht een eigen poster maken is er dus niet echt bij: daarvoor heeft de redactie teveel in de melk te brokkelen. Slim vanuit Loesje bezien: zo hebben ze in de hand dat er geen onsmakelijke posters worden verspreid die uit de Loesje-keuken afkomstig lijken. Maar nu is het wel een beetje erg karig: je kan een tekst invoeren en als je die mailt, ziet de ontvanger alleen maar het regeltje tekst terug. Niks dat zelfs maar lijkt op een poster.

De Loesje-app toont een steeg waarbij de poster aan de muur hangt. Je kan horizontaal vegen tussen de posters. Het aantal is karig met vijf stuks, maar wordt wel elke week ververst. Met een tik zie je posters in schermvullende weergave. Houd hem iets langer ingedrukt en je kan hem opslaan. Delen kan met de knop op de lantaarnpaal ernaast en als favoriet markeren is daar ook mogelijk. Het is ons een raadsel waarom de knoppen in het Engels uitgevoerd zijn voor een initiatief dat zó Nederlands is. In de app, ontwikkeld door Londevelopment, kan je verder met het menu links de laatste nieuwsberichten van de website van Loesje laten zien.

Downloaden: Loesje app (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2013, 14:35
Categorieën Amusement, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.