Verander je iPad in een enorme afstandsbediening

Comcast introduceert een nieuwe applicatie waarmee gebruikers via de iPad de televisie kunnen bedienen en kunnen zoeken naar favoriete uitzendingen. Tezamen met de integratie van sociale netwerken, kunnen ze op deze manier ook contacten met anderen onderhouden en deze bijvoorbeeld uitnodigen ook dezelfde film te kijken.
Jeroen Reumkens - · Laatst bijgewerkt:

Comcast Xfinity TV-applicatieOmdat de iPad redelijk licht en compact is, zien veel softwareontwikkelaars de iPad als een unieke kans om allerlei software te ontwikkelen voor een hoop dagelijkse activiteiten. Het Amerikaanse kabelbedrijf Comcast heeft zo bijvoorbeeld een nieuw programma ontwikkeld waarmee de iPad na koppeling met hun kabelbox gebruikt kan worden als reuze afstandsbediening voor hun on-demand televisieservices.

Gisteren heeft Comcast op een evenement voor kabelmaatschappijen een demonstratie gegeven van zijn nieuwe product. Via deze nieuwe applicatie kan de gebruiker het enorme on-demand aanbod van kabelaar Comcast doorzoeken – volgens het filmpje heeft Comcast een aanbod van ongeveer 70.000 tv-shows. Ook films zijn on demand te zoeken en starten via de iPad, en daarnaast kun je via de iPad simpelweg het kanaal van je tv veranderen of je DVR bedienen .

Comcast zelf noemt het product een “social remote”, omdat de gebruiker de mogelijkheid heeft met anderen te chatten en de verschillende meningen over de programma’s en films te delen. Dit alles hebben ze geprobeerd te integreren met bestaande sociale netwerken. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om vrienden uit te nodigen dezelfde film te gaan kijken als jij op dit moment doet.

Duidelijkheid over wanneer deze zogenaamde Xfinity Remote op de markt komt is er echter nog niet. Tot die tijd moeten we het doen met onderstaande video waar het een en ander in gedemonstreerd wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2015, 15:00
Categorie Lifestyle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.