Van iPhone naar MIDI met de MIDI-bridge i3L

i3L is een iPhone-to-MIDI-bridge die van pas komt bij VJ's en gebruikers van de 3D-software Thrill. In versie 0.2 zijn verschillende zaken verbeterd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Er zijn van die programma’s waarbij je eerst eens goed moet kijken wat het nu precies is. Neem nu i3L, wat wordt uitgesproken als “I thrill”. Dit freewareprogramma is een MIDI-bridge en bedoeld als aanvulling op akaRemote van Masayuki Akamatsu. i3L ontvangt voorgedefinieerde UDP-berichten van de applicatie akaRemote.app, die op de iPhone draait, zet de waarden om naar MIDI en stelt je in staat om het zendende MIDI-kanaal te configureren en het berichtnummer te bepalen. Het zou probleemloos moeten samenwerken met de realtime 3D-software voor VJ’s, Thrill.

i3L

Niet iedereen zal op deze applicatie zitten te wachten, maar ben je een VJ en gebruik je toevallig Thrill, dan is het vast de moeite waard. De ontwikkelaar is al bij versie 0.2 aanbeland, een versie die meerdere apparaten en meerdere schermen ondersteunt. Om het te kunnen gebruiken heb je een gejailbreakte iPhone of iPod touch nodig en een Mac met Mac OS X 10.4.10 of hoger met interne AirPort.

Persoonlijk bevalt mij de simpele beslissingssoftware Yes|No van dezelfde ontwikkelaar veel beter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2014, 9:20
Categorie Diensten
Device iPhone [2007]
Software iPhone OS 1

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.