Twitterfall: Twitter in realtime op je iPhone

Twitterfall is een iPhone-applicatie waarbij je realtime kunt volgen welke hastags op Twitter popularie zijn: wat zijn de onderwerpen die actueel zijn, waarover veel wordt gepraat?
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

img_00043Wanneer er grote gebeurtenissen of rampen plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld het vliegtuigongeluk bij Schiphol, is het altijd een drukte van jewelste op Twitter. Twitter is een internetdienst waarbij gebruikers korte berichtjes publiceren over wat ze op dat moment aan het doen zijn. Mensen publiceren bijvoorbeeld foto’s van de gebeurtenis of melden welke nieuwe ontwikkelingen er zijn. Ook worden er veel berichten geretweet, dat wil zeggen dat je een bericht ‘forward’ van iemand anders naar je eigen netwerk van Twitter-followers zodat ook zij op de hoogte zijn. Ondanks dat er wel eens wat min wordt gedaan over Twitter als nieuwsbron, is het toch een goede en vooral snelle manier om te kijken hoe er door verschillende mensen op bepaalde gebeurtenissen wordt gereageerd en wat de collectieve (realtime) gedachten hierbij zijn.

Hashtags

De manier om deze tweets over die gebeurtenis te onderscheiden van de grote stroom van alle andere Twitter-berichten, is dat ze voorzien worden van hashtags, een soort label voor je tweet. Hashtags bestaan uit een # gevolgd door een trefwoord. Bij de ramp bij Schiphol was dit bijvoorbeeld #schiphol. De website Twitterfall.com is hierbij een handig hulpmiddel om deze tweets te zoeken.

Hier kun je bepaalde hashtags opgeven waarna de website vervolgens alle tweets onder elkaar toont die deze hashtag in zich hebben. Een goede manier om snel te kijken wat er over een bepaald onderwerp wordt getwitterd. Twitterfall ververst de tweets erg snel, waardoor je in realtime de stroom berichten aan je voorbij ziet trekken.

Twitterfall

Deze manier om met Twitterfall tweets bekijken heeft nu ook zijn weg gevonden naar de iPhone in een eigen applicatie. Twitterfall biedt een aantal verschillende manieren om de tweets te bekijken. Zo kun je kijken naar de trends: waar wordt het meest over getwitterd op dit moment in de wereld? Je kunt je eigen zoekopdracht ingeven zoals bijvoorbeeld “iphoneclub” (zie screenshot), of je eigen timeline bekijken met daarin enkel de tweets van de mensen die je zelf volgt. Ook kun je instellen hoe snel de tweets op je scherm worden getoond en kun je door in te loggen op je Twitter account zelf een tweet plaatsen.

De applicatie kost 0,79 euro en is verkrijgbaar in de App Store: Twitterfall

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:42
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.