Tweetie 2 krijgt integratie met Foursquare

Tweetie 2 krijgt integratie van Foursquare. Je kunt vanuit een Twitter-bericht meer informatie opvragen over Foursquare-acties en doorklikken naar een kaart.

tweetie foursquareTweetie 2 is een populaire Twitter-applicatie voor de iPhone. Een van de nieuwste ontwikkelingen is dat er native ondersteuning voor Foursquare beschikbaar komt in Tweetie 2. Foursquare is een dienst waarbij je op allerlei fysieke locaties kunt inchecken en op die manier punten kunt verzamelen, zodat je uiteindelijk de mayor wordt van een bepaalde locatie. Veel mensen hebben al ingesteld dat hun Foursquare-bezigheden automatisch op Twitter verschijnen (soms tot ergernis van volgers). In de nieuwe versie wordt dat nog makkelijker.

Steeds wanneer iemand een berichtje van Foursquare stuurt kun je deze openen in Tweetie. Je krijgt dan ook meteen de locatie-informatie te zien. Zo’n Twitter-bericht is te herkennen aan het paarse vierkantje in de rechter bovenhoek, zoals op de afbeelding hiernaast is te zien. Klik je op zo’n Foursquare-link, dan krijg je een pagina te zien waarop het adres en telefoonnummer van de locatie getoond worden. Ook zie je meteen wie de mayor is. Vervolgens kun je weer doorklikken naar een Google Map om de exacte locatie op de kaart te bekijken. Bellen naar de locatie is ook mogelijk. En tenslotte kun je vanuit het Twitter-bericht in Tweetie weer doorklikken naar Foursquare, waarna de iPhone-applicatie van Foursquare opent.

foursquare tweetie

Gelukkig is dit niet het enige waar ontwikkelaar Loren Bircher mee bezig is. Er komt in Tweetie 2 ook de mogelijkheid om video’s te uploaden via Vodpod. Daarbij kun je ook meteen TwitPics meesturen. Versie 2.1.1 van Tweetie 2 verschijnt binnenkort in de App Store. Over ongeveer een maand komt overigens ook de eerste private betaversie van Tweetie Two voor de Mac beschikbaar.

Downloaden: Tweetie 2 (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2010, 10:10
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.