TweetFire belooft snelle Twitter-app met push notificaties

TweetFire is een nieuwe Twitter-app waarbij de nadruk op snelheid ligt. De app bevat push notificaties en tegen betaling kun je ook andere geluiden daarbij instellen

tweetfireTweetFire is een nieuwe Twitter-app met maar één focus: snelheid. De berichten laden snel en worden vaak vernieuwd zodat je niet meer hoeft te wachten tot de berichtenstroom eindelijk in beeld komt. Bovendien zitten er standaard al notificaties in voor mention’s (@). De app kan meerdere accounts aan en heeft integratie met Flickr, zodat je je foto’s meteen kunt doorplaatsen. Daarnaast zitten er nog meer fotodiensten in, is er gedacht aan integratie met Instapaper en Kik messenger, kun je via Favstar je favoriete berichten laden en ‘Tweet of the Day’ toewijzen. Ook Facebook, Read It Later, Pinboard, sms en e-mail worden ondersteund.

Maar de nadruk ligt op snelheid en dat geldt niet alleen voor het laden van de berichten, maar ook voor het zoeken in je berichtenstroom, het openen van profielinformatie en het toevoegen van twitteraars aan lijsten. TweetFire is gratis, maar je kunt via een in-app aankoop extra geluidjes voor de push notificaties aanschaffen (€0,79). Een andere optie is om voor €3,99 de advertenties weg te halen). Eventueel kun je voor 3 dagen de advertenties uitschakelen, door reclame te maken voor TweetFire op Twitter. Dit kan vanuit de app.

Na een korte ‘testrit’ ben ik nog niet helemaal overtuigd van de voordelen van TweetFire. Bij het laden van mentions moet je toch nog steeds een paar seconden wachten, terwijl me een extra snelle ervaring was beloofd. Andere kritiekpuntjes zijn: de app haalt aanvankelijk oude mentions van een paar dagen geleden op en bij de normale berichten in de tijdlijn staat niet hoe oud ze zijn (paar minuten geleden? paar uur geleden?). Los daarvan ziet de app er qua design niet echt vernieuwend uit en moet je rekening houden met een reclamebalkje onderin het scherm.

Downloaden: TweetFire (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2011, 13:53
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.