Tweet Defense: een sociale tower defense iPhone-game

Voor de liefhebbers van Twitter en Tower Defense spellen heeft Promethium op de iPhone Tweet Defense uitgebracht. In deze tower defense-game moet je verdedigen door te twitteren.

Tweet Defense op de iPhoneVoor de liefhebbers van Twitter en Tower Defense-spellen is er nu een prima combinatie. Promethium heeft op de iPhone de game Tweet Defense uitgebracht. In het spel moet je net als bij andere Tower Defense-spellen, zoals Plants vs Zombies, jouw territorium verdedigen voor naderende vijanden. In dit geval gaat het opnieuw om zombies. De unieke factor in Tweet Defense zit in het feit dat je de sterkte van jouw verdediging kunt verhogen door het aantal volgers, de personen die jij volgt en het aantal tweets op Twitter.

Het spel telt 10 verschillende levels waarin je het op moet zien te nemen tegen 5 verschillende zombies, waaronder de Viral Marketing Zombie. Jouw verdediging bestaat uit 6 verschillende torens. Een speciale toren is de Booster: dit is een toren die je in staat stelt Twitter Celebs te selecteren om jouw verdediging te versterken. Om het spel te spelen heb je geen Twitter-account nodig, maar je bent hiermee wel in het voordeel. De executive producer van Tweet Defense, Nelson Rodriguez legt de bedoeling van het spel als volgt uit:

“We wondered what it would be like to take your social network and your activities there and turn it into a game. We ended up with a full on tower defense game that uses your friend list and your tweeting activity to impact how powerful your towers are.”

Let op dat je jouw Twitter-gebruikersnaam in moet voeren om van de sociale functies gebruik te maken. Deze wordt dus opgeslagen. De applicatie werkt niet met oAuth. Een techniek waarmee geen gebruikersgegevens opgeslagen hoeven te worden.

Downloaden: Tweet Defense (€ 0,79)
Bron: Mashable

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2010, 20:49
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.